Food festival

Nový Jičín 2025

17. května 2025

Přihlásit se k prodejiUdálost na Facebooku

Cooking shows

Tomáš Braczek

Marek Socha

Jakub Lazar

Chilliman – Tomáš Nový

Program

Moderátor dne: Chilliman - Tomáš Nový
Připravujeme

Soutěžte

NEJ české povidlové buchty

Přihlaste se do 9. května 2025 přes uvedený formulář.

  • Jeden soutěžící jedny buchty – 5-10 ks.
  • Do soutěže se mohou přihlásit všichni, bez rozdílu věku.
  • Nejlepší buchty vybere porota v den konání Food festivalu a odmění výherce přímo na místě.
  • Hodnotit se bude chuť, prezentace a zajímá nás i původ receptu.

Odevzdání buchet

Upečené buchty přineste 17. května 2025 v čase 10:00 – 10:30 hodin do označeného stanu vedle pódia.
Buchty zabalte a odevzdejte nejlépe v krabici.

 

Chci přihlásit své buchty

Můžete se těšit na

EasyRolls Rolovaná zmrzlina 

Sbeerka na cestách

OLBREW

Gabriela Rumlová

DRINKLINE

Příborské oříšky

Pavla Zajícová

Mamuka Murgulia

Eva Vyrubalíková Kremserová

Dalimil Klvaňa

Mek & Číz Foodtruck

Pivovárek Morava

Kafe u Maliny

Vaše prasátko

Dobrá Čočka

Partneři

Generální partner

Partneři

Mediální partner
Partner produkce
Třeba vy
Třeba vy

Fotogalerie

Hospůdka u Bobra Raškovice

Tomáš Braczek

11:00 – 12:00 Brunch a něco sladkého pro děti.

Prohlédnout stránky
Majitel a šéfkuchař Marek's Culinary Bistro Nový Jičín.

Marek Socha

13:00-14:00 Chřest

Šéfkuchař a majitel Marek’s Culinary Bistro & Catering v Novém Jičíně, kde se zaměřuje na mezinárodní kuchyni. Nedávno rozšířili nabídku o autentické japonské sushi a od dubna připravují novinku – fit bowl saláty s trhaným masem a sushi rýží.

Jeho kulinářská cesta začala ve 22 letech, kdy vyrazil do světa sbírat zkušenosti. Pracoval ve Skotsku, Londýně, na zaoceánských i říčních lodích, v Německu v michelinských restauracích a několik let také v Rakousku. Celkem strávil 15 let v zahraničí, kde zdokonaloval dovednosti, aby je teď mohl přinést zpět domů do svého vlastního bistra.

Prohlédnout stránky
šéfkuchař z Mlýna Vodníka Slámy

Jakub Lazar

15:00 – 16:00

Šéfkuchař ve společnosti Mlýn vodníka Slámy, kde vede poctivou kuchyni s chytře připraveným menu, které nabízí každý měsíc nové recepty. Základem všeho jsou zážitky, čerstvé a kvalitní suroviny, recepty bez zbytečné složitosti a spolupráce s místními farmáři. Českou kuchyni se snaží trochu odlehčit, aby nebyla tak těžká, ale zároveň si držela své poctivé chutě.

Vaření miluje. Má rád výrazné chutě a rád experimentuje v tom, jak jídlo udělat ještě lepší. Začínal v různých podnicích, třeba v Clarion Hotelu, Prosper Golf Čeladná nebo v Di Valle na Čeladné, Gókaně . Pak se na šest let vydal do rakouských Alp, kde se postupně dostal na pozici šéfkuchaře v jedné z nejnavštěvovanějších restaurací v Saalbachu, známé svými steaky. Stále se učí a snaží něco vylepšovat a posouvat vaření dál.

Prohlédnout stránky
Chilliman

Chilliman – Tomáš Nový

17:00 – 18:00 Chilliman show

Chilliman patří k těm superhrdinům, o kterých se příliš nemluví, ale tam kde se objeví, začíná být pořádně horko. Magická zelená postavička dovede udělat pořádný rachot a skvělou show. Ať už chilli milujete nebo ne, Chilliman vás stejně vtáhne do svého úžasného a pálivého světa chilli.

Prohlédnout stránky

EasyRolls Rolovaná zmrzlina 

EasyRolls – rolovaná zmrzlina připravovaná s láskou a chutí!

Kouzlo rolované zmrzliny spočívá v její přípravě. Na mrazící desce se rozsekají čerstvé ingredience a všechny vybrané chutě splynou se zmrzlinovým základem přímo před očima zákazníka v nejčerstvější zmrzlinu na světě.

Zákazník od nás odchází s nevšedním zážitkem a radostí ze zmrzliny s unikátní kombinací chutí.

Sbeerka na cestách

SBEERKA NA CESTÁCH – CHUŤ, KTERÁ DORAZÍ AŽ K VÁM!

Sbeerka není jen místo, je to zážitek! A teď ho přivážíme přímo k Vám s naším food truckem. Kdekoliv se zastavíme, rozvoní se jídlo, které Vás láká k ochutnání.

Co od nás můžete čekat?
Legendární burgery plné chuti.
Originální street food speciality.
Poctivé porce a suroviny, na kterých si zakládáme.

OLBREW

Rodinný pivovar s vlastní produkcí piva OLBREW – poctivé pivo přímo od zdroje.

Gabriela Rumlová

Jmenuji se Gabriela Rumlová, jsem z Kunína a nabízím Vám:

Bramborové spirálky – křupavé, čerstvě smažené plátky brambor stočené do spirály. Ideální pochoutka na festivaly a trhy!

Španělské churros – sladká smažená pochoutka původem ze Španělska, podávaná s cukrem a skořicí nebo namáčená v lahodné čokoládě. Křupavé na povrchu, jemné uvnitř – dokonalý dezert ke kávě či horké čokoládě!

DRINKLINE

Jsme team barových nadšenců z různých koutů Česka a Slovenska, které spojuje vášeň pro barmanství.

Za vznikem Drink Line stojí nyní už manželský pár Anet a Peťo, který se poznal v baru, a stále je barové prostředí provází životem. 

Přijďte si k nám do stánku ochutnat svou oblíbenou “míchačku” – s alkoholem i bez.

Příborské oříšky

Již od roku 1996 pražíme s láskou oříšky v karamelu i jemně solené či jinak kořením ochucené. Vše připravujeme ze surovin nejvyšší kvality a nepoužíváme žádná barviva ani konzervanty.

Naše oříšky jsou vhodné jako bezlepkové. 

Navštivte náš stánek a ochutnejte naše výborné Příborské oříšky!

Pavla Zajícová

Ovocné a bylinkové sirupy, rozlévané limonády

Žijeme v malebných kopcích na Horní Bečvě, kde s láskou vyrábíme ovocné a bylinkové sirupy z toho, co sami vypěstujeme a nasbíráme. Z našich sirupů si můžete připravit osvěžující limonádu – v létě s ledem, v zimě s horkou vodou. Skvěle se hodí i do domácích nanuků nebo jako originální ingredience do dresinků.

Borůvky na naše marmelády sbíráme přímo nad chalupou – a věřte, že nejlepší jsou na palačinky, do jogurtu, zakysané smetany nebo jen tak, na čerstvý krajíc s máslem.

Přijďte ochutnat pravou chuť přírody!

Mamuka Murgulia

Gruzínské speciality

Paní Lia pochází z malebné Gruzie, odkud si přivezla rodinný recept, který se dědí po generace.

Ochutnejte plněné pirožky – s mletým masem, kuřecím se sýrem, zelím a uzeným masem, šunkou a sýrem nebo dokonce s tvarůžky! Nechte se také zlákat voňavým chačapuri, gruzínskou pochoutkou plněnou sýrem. A pokud milujete sýrové dobroty, nesmíte minout závitky plněné sýrem.

Přijďte ochutnat pravou chuť Gruzie!

Eva Vyrubalíková Kremserová

Bezlepkáčkové palačinky

Sladké i slané, bezlepkové, bez rizika kontaminace lepkem. Chutnají skvěle nejen celiakům, ale i všem ostatním – rozdíl nepoznáte! Při výběru surovin klademe maximální důraz na kvalitu.

Dalimil Klvaňa

Ve stánku působí 2 lidé. Dalimil Klvaňa, majitel firmy a kuchtička manželka Soňa Klvaňová. Připraví vám belgické vafle mnoha kombinací, bit hot dog a frappe.

„Je pro nás velkým zážitkem a potěšením, když nám zákazník řekne – MÁTE TO DOBRÉ! Přijďte k nám také ochutnat.“

Mek & Číz Foodtruck

Mek a Číz je dobrota na způsob americké klasiky mac and cheese. V základu těstoviny se sýrovou omáčkou a vždycky něco navíc…voňavá vepřová žebra, hovězí ragů nebo veggie verze s pečenými cherry rajčaty a feta sýrem. 

Zaměřují se na comfort food neboli jednoduché a poctivé domácí jídlo, které vám přináší pohlazení po duši a dokáže vám vždy zlepšit náladu. 

Na menu taky najdete hranolky s pořádnou porcí sýrové omáčky nebo smažené sýrové krokety plněné brynzou.

Hledejte červené auto s Mekem – večně vysmátým kolínkem a Čízem – tak trochu nabručeným sýrem.

Pivovárek Morava

Pivovárek Morava je řemeslný pivovar, který byl založen v roce 2013 ve Frýdku Místku. Od počátku se pivovárek soustředí na výrobu piva tradiční českou recepturou, tedy zejména spodně kvašených ležáků. Používá výhradně české suroviny a léty prověřené postupy.

Přijďte ochutnat k jeho stánku skvělé ležáky, ale také ochucená piva jako například hit letošního léta Mango 10 %.

Kafe u Maliny

POJÍZDNÁ KAVÁRNA z Ostravy

Jsme dvě kamarádky, které po letech spojila vášeň ke kávě. Přinášíme Vám nejen výběrovou kávu, ale také domácí dortíky, osvěžující limonády a lahodné drinky. Přijďte si užít chvíle radosti s námi!



Vaše prasátko

STREET FOOD BISTRO známého šéfkuchaře Radima Svačiny.

Jsme první československé streetfoodové bistro. Specializujeme se na trhané vepřové maso, které vaříme minimálně 20 hodin metodou sous-vide. Toto perfektně připravené vepřové maso podáváme naším zákazníkům v různých variacích a podobách. Máte se na co těšit….

Budeme vám servírovat street food – burgery – hot-dogy – s našim pečivem.

Dobrá Čočka

Restaurace Dobrá čočka je místem, kde Vám připravíme výborné vegetariánské a veganské menu z čerstvých a lokálních surovin.  Příjemné prostředí a milá obsluha je samozřejmostí.

Ve stánku vám budeme servírovat: vegetariánskou / veganskou stravu, naši kávu a zákusky.

Naší filozofií je ukázat nekonečné možnosti, bohatství a rozmanitost rostlinné stravy.

Přihlásit se k prodeji

Podmínky účasti:
- Velikost porcí by měla být ochutnávková. Neměly by se podávat plné porce, tak ať mají návštěvníci možnost ochutnat toho více.
- Prodejní místo musí být připraveno k prodeji nejpozději v 9:30.
- Minimální délka prodeje je 10:00-17:30 (program je plánován do 18:00).
- Akce se koná za každého počasí.
- Pořadatel si vyhrazuje právo akci zrušit pokud nastanou okolnosti, které to budou vyžadovat.
- Pořadatel si vyhrazuje právo výběru prodejců.

Účastnický poplatek je stanoven takto:
- stánek s občerstvením do velikosti 20m²: 1000 Kč
- stánek s občerstvením větší než 20m²: 2000 Kč, od 40m² 3000 Kč
- stánek s doplňkovým sortimentem do 20 m² 200 Kč, nad 20 m2 400 Kč (neurčité zařazení stánků do uvedených kategorií určí pořadatel)

Novojičínský Food festival

Soutěž o NEJ české povidlové buchty
Chci zahrát na Open Mic Nový Jičín
Hudebníci, básníci, herci a jiné umělci nabízíme vám možnost vystoupit na prknech co znamenají svět a užít si své chvíle slávy! V Klubu Galerka (Masarykovo náměstí 20).

K dispozici je nejen jeden mikrofon a profesionální nazvučení. Možné je samozřejmě vystupovat unpluged.

Vyber termín a my tě budeme kontaktovat.